Akademisk Ridkonst

En häst bär ca 60% av sin vikt på frambenen. När man som ryttare sitter upp på hästens rygg, hamnar man strax bakom frambenen och lägger därmed mer vikt på dem. Akademisk Ridkonst är en träningsform som syftar till att stärka hästens bakdel så att frambenen avlastas. På detta sätt kan man motverka förslitningsskador och få en mer hållbar häst. Inom Akademisk Ridkonst arbetar du med att forma hästens kropp för att den ska kunna bära dig med ett minimum av anspänning.

Min prins Cheval, född 1995.

Jag har tränat akademiskt i princip sedan jag skaffade min nuvarande häst, Cheval. Tränar så ofta jag kan och för Elise Nilsson. Du kan läsa mer om Elise, och var hon håller träningar, på hennes hemsida.

Dressyren är till för hästen, hästen är inte till för dressyren.

Elise-Zigge

Elise och Zigge.

Det är vägen som är målet.

Olika elever har skilda mål; vissa vill få en trygg relation med sin häst på hemmaplan, vissa behöver rehabilitering, medan andra har som mål att vidareutbilda sig inom akademisk ridkonst och gå vidare till att ta väpnar- och riddarprov. Oavsett vad du eftersträvar så kan jag hjälpa dig på vägen. Akademisk ridkonst är alltid individanpassad både för häst och ryttare.

– Elise Nilsson